Włoska peperonata - letnie danie typowe dla kuchni sycylijskiej.
Peperonata to papryka krojona z cebulą w sosie pomidorowym z dodatkiem oleju słonecznikowego.
Skład: Papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, cukier, sól, sos(sól, utwardzony olej palmowy, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, ekstrakt drożdżowy, cukier, suszone warzywa: cebula, SELER, pomidory, marchewka, barwnik: karmel, kurkuma)
Wartości odżywcze w 100g produktu:
|
Wartości energetyczne: 423 kj / 102 kcal
Tłuszcze: 7,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
Węglowodany: 5,5 g,
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 4,2g
Białko: 1,3 g
Sól: 2,77 g
|
Kraj pochodzenia Włochy