Majonez
Duży majonez w wiaderku dla gastronomii
Ketchup, musztarda i majonez gastronomiczny to podstawa wielu restauracji, barów i food-trucków. Wszędzie tam, gdzie podaje się dania z sosami, ta trójka sprawdza się idealnie. Mało tego, majonez gastronomiczny można wykorzystać również do tworzenia innych, unikalnych sosów na jego bazie, a także stosować jako dodatek ozdabiający potrawy, np. sałatkę jarzynową czy jajka faszerowane. Ważne jednak, by wybrać majonez w wiaderku, który jest szczelny, bezpieczny dla klientów, wydajny i smaczny. Powinien mieć dobry skład i atrakcyjnie pachnieć. Ponadto zawsze trzeba kupować majonez w wiaderku z zapasem terminu ważności.
Jaki majonez gastronomiczny wybrać?
Duży majonez w wiaderku sprzedawany w sklepie Fatic dzieli się na różne rodzaje. Dla fanów klasycznego smaku i kremowej konsystencji oraz tradycyjnego składu mamy konwencjonalny majonez gastronomiczny z żółtkami jajek. Jeżeli jednak chcesz schlebiać gustom wegańskiej klienteli, wybierz alternatywę: majonez gastronomiczny vege bez składników odzwierzęcych. Pierwszy rodzaj zawiera 50% tłuszczu, w drugim wartość ta została zwiększona do 71%. Oba majonezy pochodzą z asortymentu firmy Tarsmak.
Zobacz też sos sambal oelek, pastę sezamową tahini i sos sojowy. Złóż duże zamówienie w sklepie Fatic, by wyposażyć swój lokal gastronomiczny w produkty wysokiej jakości w przystępnej cenie.