Szukasz atrakcyjnej pasty z ostrej papryki, która podbije kubki smakowe Twoich klientów i zachęci ich do powrotu do prowadzonego przez Ciebie lokalu? Jeżeli tak, koniecznie przeczytaj dzisiejszy artykuł. Zaprezentowaliśmy w nim kilka rodzajów pasty z ostrych papryczek w dużych opakowaniach (3 lub 10 kg), w sam raz do gastronomii. Złóż zamówienie w sklepie Fatic i przekonaj się, jak ostra pasta paprykowa zmienia zwyczajne dania w niepowtarzalne!

1 - Pasta węgierska ostra Verse Sambal od Wendjoe

Jeżeli interesuje Cię wyrazista smakowo i aromatycznie pasta węgierska ostra, a dokładnie pikantna pasta z papryki węgierskiej, Verse Sambal marki Wendjoe to produkt w sam raz dla Ciebie. Czerwona ostra papryka zajmuje aż 86% miejsca w składzie, co czyni ją jedną z najlepszych opcji dla miłośników pikanterii. Warto wiedzieć, że pasta węgierska ostra jest znacznie lepsza od odpowiedników produkowanych z papryki tureckiej, egipskiej, wietnamskiej czy tajskiej, co potwierdzają klienci.

Zobacz też sos sambal marki Fatic w niższej cenie.

2 - Pasta węgierska ostra Verse Sambal Light od Wendjoe

Verse Sambal Light od Wendjoe to druga pasta węgierska ostra tego samego producenta, jednakże przygotowana z myślą o klientach, którzy dopiero rozpoczynają przygodę z pikantnymi kompozycjami bądź po prostu nie lubią bardzo dużej ostrości. Pasta węgierska ostra z zieloną pokrywką, która wskazuje na wersję light, zawiera ok. 6 kg ostrej papryki w opakowaniu 10 kg, co daje ok. 60%.

3 - Pasta z ostrej papryki Valo Sambal

Pasta sambal, czyli pasta z ostrej papryki, nie ma sobie równych wśród pikantnych sosów. Valo Sambal sauce przyrządzany jest papryki cayenne z Ameryki Południowej, gdzie wykorzystywany jest przede wszystkim do dań mięsnych: steków, ryb, zapiekanek, pierożków, tacos. Oczywiście świetnie komponuje się także z potrawami wegetariańskimi i wegańskimi.

Jeżeli szukasz czegoś mocniejszego od Valo Sambal sauce, zwróć uwagę na Hotan Sambal. Jest to ostra pasta paprykowa cayenne o zawartości papryki aż 87%.

4 - Pikantna pasta z papryki egzotycznej Madame Jeanette

W dzisiejszym zestawieniu nie mogło zabraknąć pikantnej pasty z papryki Madame Jeanette wyróżniającej się owocowym aromatem. Ta pasta z ostrych papryczek bardzo dobrze pasuje do dań z kuchni karaibskiej, azjatyckiej i latynoamerykańskiej. Znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie potrzebujesz wykonać kompozycję pikantno-owocową.

5 - Pasta z ostrych papryczek habanero

Podczas gdy wymieniona wyżej pikantna pasta z papryki egzotycznej Madame Jeanette ma ostrość od 30 000 do 50 000 SHU (Scoville Heat Units), a klasyczna pasta sambal oelek ma 20 000 SHU, zaproponowana tutaj pasta z ostrych papryczek habanero osiąga aż... 84 000 SHU! Jest to produkt wyłącznie dla koneserów pikanterii i należy go używać rozważnie.